30 Ağustos 2013 Cuma

Kremalı Dana Rosto




         Rostoyu bütün olarak pişirmek bana hep uzak gelmiştir, her zaman dilimleyerek değişik şekillerde pişirmeyi yeğledim. Bizim en sevdiğimiz şeklini de yazmasam olmazdı... Tarif evatolyesi.com dan alınarak, uygulanmıştır.

        Malzemeler:

        Yaklaşık 1 kilo dilimlenmiş dana rosto
        1 soğan
        50 gr tereyağı
        7 adet tane karabiber
        1 yemek kaşığı un
        1 paket krema ( 200gr )
        2 defne yaprağı
        Tuz
        1 su bardağı su

        Hazırlanışı:

       Etleri kızgın teflon, seramik ya da döküm tavada her iki yüzünü yaklaşık 2 şer dakika olacak şekilde pişirdim (mühürledim). Pişirdiğim etleri ayrı bir kaba aldım. Yemeği yapacağım tencereye tereyağı koyup unu kavurdum. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip, kaynattım. Sonrasında kremayı da ekleyip karıştırdım, tıklamaya başlayınca tane karabiber, defne yaprağı, kabuğu soyulmuş ve bıçak ucunu batırarak deldiğim soğanı koyup etleri tencereye dizdim. Krema kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika kadar eti pişirdim, son 5 dakikasında tuzunu ekledim.
      Pişerken kontrol etmekte fayda var, suyunu çekerse sıcak su ekleyebilirsiniz.
      Tencereden soğan, defne yaprağı ve karabiber tanelerini alıp, servis tabağına eti ve üzerine sosunu koyup, servise sundum... Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder