3 Eylül 2013 Salı

Marineli Kontrfile




            Yumuşacık ve lezzetli et arıyorsanız, doğru tarif. Şimdiden afiyet olsun...

            Malzemeler:

            4 parça dana kontrfilesi
            3 domates
            2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
            1 yemek kaşığı sıvı yağı

            Marine için;

           1 tatlı kaşığı kekik
           1 yemek kaşığı bal
           3 yemek kaşığı sirke
           1 diş sarımsak
           Pul biber
           Tuz
           Karabiber

           Hazırlanışı:

           Derin bir kaba dana kontrfile, ince kıyılmış sarımsak, kekik, pul biber, bal, sirke, tuz ve karabiberi koydum. Etleri bu sos ile harmanlayıp, 30 dakika marine ettim. Tencereye sıvı yağını döküp, harlı ateşte yağı kızdırdım. Yağ kızınca marine edilmiş kontrfileleri koyup her iki yanını kızarttım. Üzerine minicik doğradığım domatesleri ekledim. Tencerenin kapağını kapattım. 30 dakika pişirdim. Tencereyi ateşten alıp kontrfileleri servis tabağına aldım. Üzerine tencerede kalan sosu ve parmesan peyniri rendesini koyup servis ettim.    Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder