3 Eylül 2013 Salı
Marineli Kontrfile
Yumuşacık ve lezzetli et arıyorsanız, doğru tarif. Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:
4 parça dana kontrfilesi
3 domates
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
1 yemek kaşığı sıvı yağı
Marine için;
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı sirke
1 diş sarımsak
Pul biber
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Derin bir kaba dana kontrfile, ince kıyılmış sarımsak, kekik, pul biber, bal, sirke, tuz ve karabiberi koydum. Etleri bu sos ile harmanlayıp, 30 dakika marine ettim. Tencereye sıvı yağını döküp, harlı ateşte yağı kızdırdım. Yağ kızınca marine edilmiş kontrfileleri koyup her iki yanını kızarttım. Üzerine minicik doğradığım domatesleri ekledim. Tencerenin kapağını kapattım. 30 dakika pişirdim. Tencereyi ateşten alıp kontrfileleri servis tabağına aldım. Üzerine tencerede kalan sosu ve parmesan peyniri rendesini koyup servis ettim. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder