9 Eylül 2013 Pazartesi

Milföy Mantı




         Geçen gün canım feraye çekti. Hızlıca ne yapabilirim derken, milföyden yapsam deyip, işe koyuldum. Milföyü çok severim, mantı olarak da muhteşem oldu. Gelen ilk misafirime de yaptım, tek kelimeyle bayıldılar. Sık sık yapmaya da devam ediyorum :))) Gelelim tarifimize :)

         Malzemeler:

         6 yaprak milföy hamuru

         İçi İçin;

         100gr kıyma
         1 küçük soğan
         Tuz
         Karabiber
         Pul biber
       
         Üzeri İçin;

         Sarımsaklı yoğurt
         Yağ
         Pul biber
         Nane

         Hazırlanışı:

         Bu tip tariflerde genelde kıyma çiğden konulsa da, ben biraz pişirip koymayı yeğliyorum. Kıymayı hafifçe kavurdum. İçine minicik doğradığım soğan ve baharatları ekledim. Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her milföy karesini 6 ya da 9 parça olacak şekilde kestim. Çok eridiğinde kesmek zor olacağından hafif donmuş haldeyken kesmeliyiz. Üzerine iç harcından koyup, mantı kapatır gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantılar kızarana kadar pişirdim. Fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm. Tereyağında yakılan nane ve pul biberİ de üzerine gezdirdim. Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder