9 Eylül 2013 Pazartesi
Salçalı Biftek
Eti her ne şekilde yaparsam yapayım hep yumuşacık olur, tabiri caizse ağızda dağılır. Tadına bakmış olan herkes yediğim en yumuşak et cümlesini mutlaka kurar :)) Çok mu kesin konuştum bilemiyorum ama bu konuda hiç mütevazi olamayacağım ;). Etleri ya çok kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirir ya önce mühürler ya da marine ederim. Elbette her yemek için ufak püf noktalarım da var.
Etin yanına pilav, patates salatası, püre çok yakışıyor. Misafire yaptıysam yanında püre veya değişik sunumlarda pilav ve haşlanmış sebzelerle renkli renkli sunmayı seviyorum. Bizim canımız ise yanında makarna ve yeşil salata istedi... Gelelim tarifimize :)
Malzemeler:
8-10 parça biftek
1 soğan
1-2 çarliston biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı dolu dolu domates+biber salçası
1 çimdik biberiye ( tadı baskın olduğundan azıcık koymakta fayda var.)
Tuz, Karabiber, Pul biber
1 tatlı kaşığı sirke ( ben domatesli soslara azıcık sirke eklerim.)
Defne yaprağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bifteklerin her iki tarafını da ızgara döküm tavada mühürledim. Bu arada etleri pişireceğim tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağında piyazlık doğradığım soğanları hafifçe kavurdum. Üzerine küçük jülyen şeklinde doğradığım biberleri ekleyip, kavurmaya devam ettim. Ardından yarım çay bardağı sıcak suda erittiğim salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar pişirdim. Minik minik doğradığım domatesleri de ekleyip, karıştırdım. Ardından biberiye, karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyip bir iki karıştırdım. Üzerine mühürlediğim etleri de ekleyip, etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekledim. Kısık ateşte etler pamuk gibi olana dek pişirdim. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder