28 Ağustos 2013 Çarşamba
Patates Kavurması
Sabah, öğle, akşam her öğüne giden basit ama çoook lezzetli... Tadına bakan herkes tarifini sorsa da bir çoğunuzun bildiğini düşünüyorum. Kolay, hızlı et yemeğine de çok yakışıyor, geç kahvaltıya da :)) Denemediyseniz yarın mutlaka akşam yemeğinizde yerini alsın...
Malzemeler:
3-4 patates
1 büyük soğan
1 çarliston biber
1 kırmızı biber
1 diş sarımsak
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
Riviera zeytinyağı
Süslemek için, maydanoz
( 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı, isteğe göre)
Hazırlanışı:
Soğanları ister küp küp, ister piyazlık doğrayıp, zeytinyağında biraz çevirdim. Ardından ezilmiş sarımsak, küp küp doğradığım yeşil ve kırımızı biberleri ekleyip, biraz daha kavurdum. (Bazen salçalı da yapıyorum salçalı isterseniz bu aşamada salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.) Küp küp doğradığım patatesleri de ekleyip, baharatlarını ilave edip, karıştırdım. Ocağın altını en kısığa getirip, tencerenin kapağını kapadım. Patatesler yumuşayana kadar bu şekilde pişirdim. Genelde hiç su koymadan pişiyor. Ama suya ihtiyaç olursa azar azar ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Fotoğrafların hepsi eldeki malzememe göre değişik zamanlarda yaptıklarım. Hiç sunum fotoğrafımın olmadığını farkettim, en kısa zamanda ekleyeceğim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben şuan deniycem:)
YanıtlaSil