30 Ağustos 2013 Cuma
Tavuk Suyu
Tavuk suyunu kendiniz hazırlayıp, yemeklerinizi kendi hazırladığınız sularla yapmayı ertelediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir. Yemeklerinizin lezzetine lezzet katan et, tavuk, sebze sularını hazırlamaksa çok ama çok kolay. Hazırlayıp, soğuttuktan sonra buz kalıplarına doldurup dondurup, yemeklerinize küp küp atabilirsiniz. İlk olarak tavuk suyu ile başlamak istedim. Yarın yapacağım risotto da kullanmak için hazırladım.
Malzemeler:
2-3 adet kemikli tavuk budu
4 e bölünmüş bir soğan
Küçük parçalara ayrılmış 1-2 havuç
Küçük parçalara ayrılmış 1 patates (şart değil)
1 adet ince doğranmış kereviz sapı
1 defne yaprağı
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Tavuğu iyice temizleyerek işleme başladım. Sonrasında tüm malzemeleri bir tencereye alıp, üzerine 2 lt ye yakın soğuk su ekledim. 60 dk kaynattıktan sonra, 10 dk dinlendirip tavuk suyumuzu kullanabiliriz. Tavuk suyunu süzüp, soğuttuktan sonra, buzdolabına saklayın. Tavuk suyu buzdolabında hava almayan bir kapta 2 gün saklanabilir. Buz kalıplarına doldurularak, dondurucuda 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz. Üzerlerine tarih yazmayı unutmayın. Bu kadar basit :) Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder