Patlıcanın içinde bulunduğu her yemek mi leziz olur? Şimdi vereceğim tarif inanılmaz pratik ve bir o kadar da lezzetli... Ama bence pişer pişmez yenmeli, soğuduğunda lezzeti değişiyor gibi geldi... Tarif Lezzet Dergisinin içinden çıkan kitapçıktan. Gelelim tarifimize :)
Malzemeler:
Hamuru İçin;
3 su bardağı un
1 su bardağı su
Tuz
İç Harcı İçin;
2 közlenmiş patlıcan
1 közlenmiş kırmızı biber
1 yumurta
Karabiber, kırmızı toz biber
Maydanoz, dereotu ( ben ikisi yerine 3-4 dal taze soğan koydum.)
Üzeri İçin;
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar ( ben kaloriyi abartmamak adına yapmadım. Sıcak sıcak yemeyi tercih ettik, yanında buz gibi kuru cacık ve domatesle süper oldu...)
Hazırlanışı:
Elenmiş un, su ve tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.Közlediğim patlıcanların kabuklarını soyup, içini küçük parçalar halinde kestim. Küp doğradığım köz biberlerle beraber hamura ekledim. Küçük küçük doğradığım taze soğanları da ekleyerek, 1 yumurtayı da kırdım. Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyerek iyice yedire yedire yoğurdum. Hamuru yağladığım kare borcama yaydım. Dilerseniz börek pişince fırından çıkarmadan önce üzerine rende kaşar peyniri serpip, 5 dk daha pişirebilirsiniz. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder