Poğaça poğaça poğaça dumanı üstünde, yanında demli çayla işte huzur bu :) Fazla söze gerek duymadan tarife geçiyorum...
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
100 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta ( sarısını üzerlerine sürmek için ayırdım.)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep ( ben eklemedim, küçücük yaparsam ekliyorum. Ama normal poğaça yaparken eklemiyorum.)
İç Harcı İçin;
2 patates
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe kalmış, ben koydum.)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Önce fırını 180 dereceye ayarladım. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını çırpma teli ile çırptım. Oda ısısında yumuşattığım tereyağını da ekleyip, yoğurmaya başladım. (Tereyağını çok kısık ateşte eritip, sonrasında ılıtıp da kullanabilirsiniz.) Kabartma tozu ve elenmiş unu da azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum. Üzerini nemli bezle örterek, 30 dk kadar dinlendirdim.
Bu arada iç harcı hazırlamaya başladım. Öncelikle patatesleri haşlayıp, rendeledim. Sonrasında ince ince doğradığım soğanları 1 yemek kaşığı riviera yağda biraz kavurdum. Ardından patatesleri ekleyip, karıştırdım. 1 yemek kaşığı salçayı da ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam ettim. Baharatları da ekleyip, karıştırdım. İç harcımız hazır.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, elimde düzleştirdim. İç malzemeyi koyup, kapatarak, ay şekli verdim. Yağlı kağıt serdiğim borcama dizdim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serptim. Önceden 180 dereceye ısıttığım fırında, kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder