Bana gelen misafirlerimin gelmeden istekte bulunduğu poğaça. Daha önceden tamamen kepekli undan yapılan dereotlu poğaça tarifi vermiştim. O çok daha pratik, diyet ve leziz olsa da, bu lezzet olarak sanırım daha iddialı. Ne de olsa bu tarifin içeriği daha yoğun ve daha kalorili. Ben ikisini de sıkça yapıyorum. Bu defa kahvaltıya gelen misafirlerim için yapmıştım. Tek kelimeyle bayıldılar :))) Tarif yine takipçisi olduğum Arda Türkmen'e ait. Gelelim tarife;
Malzemeler:
Hamuru İçin;
50 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 bardak zeytinyağı ( 1 bardaktan 1 parmakçık eksik koydum e kar kardır:) )
1 bardak yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı limon suyu
1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yumurta akı ( sarısını üzerine sürmek için ayırdık.)
16 yemek kaşığı un ( yaklaşık )
8 yemek kaşığı kepek unu
İçi İçin;
100 gr beyaz peynir
1 avuç kıyılmış ceviz ( ben biraz daha az kullandım.)
5-6 adet kurutulmuş domates (olmasa da olur)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını, zeytinyağını, yoğurdu, tuzu, limon suyunu, pul biberi, kıyılmış dereotunu ve yumurta beyazını koyup iyice karıştırdım. Kabartma tozu, un ve kepek ununu koyup hamur kıvamını elde edene kadar yoğurdum.
İçi için, kurutulmuş domatesi ince kıydım. Peyniri ufaladım. Kıyılmış ceviz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırdım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimde ince yuvarlaklar açtım. Ortasına iç malzemeden koyarak, poğaça şekli verdim.
Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirdim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder