5 Eylül 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa



       Malzemeler:

       Yarım kilo pırasa
       1 soğan
       2 havuç
       1/2 çay bardağı zeytinyağı
       1,5-2 su bardağı kaynamış su
       1 limon suyu
       1/2 çay bardağı pirinç


       Hazırlanışı:

       Tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğan ve havuçları ekleyerek kavuralım. Soğanlar pembeleşince 4 er cm uzunluğunda verev kestiğimiz pırasaları da ekleyip, pırasalar diriliklerini kaybedene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra kaynamış suyu ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirmeye devam edelim. Pişmesine yakın pirinçleri ekleyelim. Pırasa ve pirinçler pişip, yemek hemen hemen yağına kalınca ateşten alıp,soğumaya bırakalım.
       Afiyet Olsun :)
             
      Canım günün ortasında limonlu pırasa çekti.. Ve hazırlıksız yakalandım, evde havuç yoktu ama yine de yaptım. Siz tarifteki gibi havuçlu yapın :))
              

          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder