Malzemeler:
3 yufka
4 orta boy patates
2 soğan
1 kırmızı yağ biberi
1 çarliston biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatli kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı
1 Yumurta sarısı, çörek otu, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesi soyup, dilimleyip,tuz koyarak haşlayalım. Bir yandan az zeytinyağında soğanları incecik doğrayıp kavuralım, içine kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip, kavurmaya devam edelim. Domates ve biber salçası ekleyip kokusunu çıkarana kadar kavuralım. Haşlanan patatesleri ezerek, içine ekleyip karıştıralım. Ve içine pulbiber, nane, karabiber koyup iç harcımızı hazırlayalım.
1 yufkayı açıp, yağlayalım. İkinci yufkayı üstüne koyup arası yağlanış tek yufka yapıp, sigara böreği tarzında üçgenlere ayıralım. İçine malzeme koyup, kalın sigara böreği şeklinde saralım. Böreklerin üzerini tamamen örtecek kadar soğuk suda 30 sn tutalım. Sonra çıkarıp yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp 180-200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Çıtır çıtır oluyor :) İç harcı peynirli, kaşarlı da yapabiliriz.
Afiyet Olsun :)
Not : Fotoğraflar daha sonra eklenecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder