20 Aralık 2012 Perşembe

Zencefilli Bisküvi



             Yazmaya uzun bir ara vermiştim ve çok özlediğimi de farkettim... Okullar açılıp, derslerim başlayınca tamamen işe ve soru hazırlamaya ayırdım zamanlarımı. Ama artık burdayım :)
             Bugün İstanbul karlı bir sabaha uyandı... Manzara eşliğinde kitabımı okurken kahvenin yanında zencefilli bisküvi olsa ne güzel olurdu dedim ve kendimi yaparken buldum :)) Bu güzel kış günlerine çok yakışan bir tarif olduğunu düşünüyorum, üstelik teneke kutularda çok uzun süre muhafaza edebilirsiniz... Evimi saran bu mis koku ise herşeye değer. Herkese mis kokulu günler dileğimle...


             Malzemeler:

             120 gr erimiş tereyağ ( 1/2 cup )
             100 gr toz şeker ( 1/2 cup )
             120 ml pekmez ( 1/2 cup )
             1 yumurta sarısı
             1 tatlı kaşığı toz zencefil ( ben taze zencefili göz kararı rendeleyerek kullandım )
             Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
             Yarım tatlı kaşığı karbonat
             Yarım tatlı kaşığı tarçın
             Elenmiş un ( 2 cup )


             Hazırlanışı:

             Fırınımı 175 dereceye ayarladım. Tereyağ ve şekeri mikserle iyice çırptım. Pekmez ve yumurta sarısını da ekleyip, çırpmaya devam ettim. Un, kabartma tozu, karbonat,  zencefil ve tarçınını da ekleyip elle yoğurmaya başladım. Hamuru yarım cm veya daha ince olarak açıp, kalıplarla şekil verdim. Önceden ısıttığım fırında yaklaşık 10-15 dk pişirdim. Fırından çıkarıp soğumasını bekledim. Sonrasında teneke kutuya doldurdum...Bu arada cup ölçüleri için her yerde çok uygun fiyata bulabileceğiniz ölçekler var, bence herkes edinmeli yabancı yayınlarda ki tarifler için çok faydalı...
            Afiyet Olsun :)









          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder