Arpa şehriye pilavına hep restaurantlarda ana yemek yanında garnitür olarak denk gelmişimdir. Ve bugün ben de denedim. Çok lezzetli bir pilav oldu. Et yemeklerine çok yakışacağını düşünüyorum. Sık sık yapacağım yemekler listesine eklendi bile :) Bence sizler de kesinlikle denemelisiniz bu lezzeti...
Malzemeler:
1 buçuk su bardağı arpa şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 soğan
1 çimdik şeker
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Soğanı incecik doğradım. Tencereye yağlarla beraber soğanı ilave edip, kavurdum. Arpa şehriyelerini ekleyip, kavurmaya devam ettim. Sıcak suyu ekleyip, tuz ve şekeri ilave ettim. Kısık ateşte kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirdim. Dilerseniz soğansız da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder