20 Aralık 2012 Perşembe
Fırında Püreli Tepsi Köftesi
Geçtiğimiz haftalarda anneannem ve dedem bize yemeğe geldi. Ancak dedem köfte harici et yemediğinden ana yemeğe karar vermem çok da zor olmadı :) Klasik köfte yerine değişik sunumda olan bu tarifi yaptım. Ve herkes çok beğendi. Çok pratik ve gerçekten çok lezzetli bir yemek oldu... Denemeniz dileğimle :) Köftenin kalınlığını seçeceğiniz tepsiyle dilediğiniz gibi ayarlamak elinizde..
Malzemeler:
Köfte için;
1/2 kilo orta yağlı kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi ya da galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve kekik
Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Püre için;
4-5 patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı süt
Tuz
Üzeri için;
Taze kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayarak üzerlerini geçecek kadar su ile haşlamaya bıraktım. Kıymayı çukur bir kaba alarak üzerine 1 yumurta kırıp, soğanı incecik rendeleyip, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başladım. Fırın tepsisini hafif yağlayarak kıymalı karışımı bastırarak tepsiye yaydım. 165 derecelik fırında köfteler pişene kadar pişirdim.
Köfteli kısım pişerken patates püresi için pişen patatesleri süzerek bir kaba aldım. İçine 1 yemek kaşığı tereyağını ekledim. 1/2 çay bardağı sütü ve bir miktar da tuzu ekleyip iyice ezerek püre haline getirdim.
Pişen köfteyi fırından çıkarıp, üzerine patates püresini düzgünce yaydım. En üste de kaşar rendeleyip tekrar fırına verdim. 175 derecede sadece üst ızgara çalışır durumda ki fırında kaşar peynir eriyip, üzeri kızarana kadar pişirdim. Dilimleyerek servis yaptım.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder