21 Aralık 2012 Cuma
Nişastalı Pandispanya
Bugün canım eşimin doğum günü.... İlk pastasını kendim yapmak istedim, dün akşam 9 buçukta pandispanya yapmaya karar verdim. Ve ilk pandispanya deneyimim gayet başarılı oldu.. Pandispanya pişince pasta yapımı hızla tamamlandı ve gece 12 olunca ilk pasta üflendi :))) Sonucun garanti olduğu bu pandispanya tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
4 oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 silme su bardağı un
1 silme çay bardağı buğday nişastası
1 vanilya
1 kabartma tozu
Tepsiyi yağlamak için sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları mikserle önce düşük, sonra yüksek devirde 5-7 dakika çırptım. Nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, kaşıkla karıştırdım. Çırpılan yumurta ve şekere ekledim. 2 dk daha mikserle çırptım.
Tepsinin her tarafını yağlayıp, 1 yemek kaşığı unu tepsiye serptim. Ya da tepsinin tabanına uygun ölçülerde yağlı kağıt serebilirsiniz. Pandispanya hamurunu tepsiye döktüm. Birkaç kez sert bir zemin üzerine tepsiyi vurun ki içinde hava kabarcığı kalmasın. Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarladım. Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürdüm. Pandispanyayı fırından çıkarmadan önce bir kürdan batırıp içini kontrol ettim.
Fırından çıkardığım tepsiyi düz bir tabak üzerine ters çevirdim. Pandispanyanın kolay çıkması için tepsinin arkasına ıslak bez serdim ki kendini daha çabuk salsın. Çıkarmak için acele etmeyin yoksa pandispanyanın yarısı tepside kalabilir. 15 dakika kadar beklediğiniz halde tepsiden ayrılmadıysa kenarlarını bir bıçak yardımıyla bırakmasını sağlayın. Ve pandispanya soğuduktan sonra kesme işlemine başlarsanız daha başarılı olacaktır.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder