4 Ekim 2012 Perşembe

Kabak Mücveri



       Bugün ana yemek yanına ne yapsam diye düşünürken buzdolabında kalan 2 kabağı görünce aklıma mücver geldi. Mücverin her hali benim için nefistir. Genelde kızartma yerine fırını tercih etsem de bugün tercihimi kızartmadan yana kullandım :) Üzerine de sarımsaklı yoğurtla leziz oldu..

       Malzemeler:

       2 kabak
       1 kuru soğan ( yerine taze soğan da olabilir )
       Çeyrek demet dereotu
       Çeyrek demet maydanoz
       2 yumurta
       Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
       Un ( ben göz kararı koydum, yaklaşık 1- 1,5 su bardağı un )
       Kızartmak için yağ

       Hazırlanışı:

       Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıktım. Üzerine kabakları rendeledim. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıydım. Hepsini karıştırdım. Yumurtaları kırıp, sebzelere iyice yedirdim. Baharatları ekledim. Hazırladığım karışıma unu koyup iyice karıştırdım. Sıvı olmayan cıvık bir hamur elde ettim. Bir tavada yağı kızdırdım, hazırladığım karışımı kaşıkla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızarttım. (çok kalın olmamasına dikkat edin ki içi de pişsin). Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Ben soğuk olarak, üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yaptım. Afiyet Olsun :))





      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder