4 Ekim 2012 Perşembe
Kabak Mücveri
Bugün ana yemek yanına ne yapsam diye düşünürken buzdolabında kalan 2 kabağı görünce aklıma mücver geldi. Mücverin her hali benim için nefistir. Genelde kızartma yerine fırını tercih etsem de bugün tercihimi kızartmadan yana kullandım :) Üzerine de sarımsaklı yoğurtla leziz oldu..
Malzemeler:
2 kabak
1 kuru soğan ( yerine taze soğan da olabilir )
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
2 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
Un ( ben göz kararı koydum, yaklaşık 1- 1,5 su bardağı un )
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı:
Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıktım. Üzerine kabakları rendeledim. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıydım. Hepsini karıştırdım. Yumurtaları kırıp, sebzelere iyice yedirdim. Baharatları ekledim. Hazırladığım karışıma unu koyup iyice karıştırdım. Sıvı olmayan cıvık bir hamur elde ettim. Bir tavada yağı kızdırdım, hazırladığım karışımı kaşıkla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızarttım. (çok kalın olmamasına dikkat edin ki içi de pişsin). Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Ben soğuk olarak, üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yaptım. Afiyet Olsun :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder