4 Ekim 2012 Perşembe

Havuçlu Tarçınlı Kek ( Issız Adam Keki )



   
         Geçtiğimiz haftasonu arkadaşımızın Şile'de ki evine tatile gittik. Cuma akşamından yola çıkıp, Pazar döndük. Harika geçen ve bitmesini istemediğimiz 3 gün geçirdik. Kaldığımız yer inanılmaz bir doğaya sahip olup, tek kelimeyle huzur vericiydi... Burada ikinci kalışımızdı ve yine her şey harikaydı. Ben de gitmeden orda ki kahvaltımız için sodalı poğaça ve ıssız adam keki yaptım. Sodalı poğaçayı önceden yayınladığım için keki de şimdi yayınlamak istedim. Cumartesi kahvaltısı için yaptığım poğaçadan kahvaltıya 5 tane kalmıştı :) kek ise kalmamıştı :)) Kek tarifine başlamadan önce kaldığımız yerin bir fotoğrafını paylaşmak istiyorum... Evin verendasından yeşilin her tonu :))




          Malzemeler:

          3 yumurta (oda sıcaklığında)
          1 su bardağı toz şeker
          2 havuç
          3/4 su bardağı riviera zeytinyağı
          1 su bardağı yoğurt(oda sıcaklığında)
          2 tatlı kaşığı tarçın
          1 kabartma tozu
          1 vanilya
          2,5 - 3 su bardağı un
          Süslemek için pudra şekeri

         Hazırlanışı:

         Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırptım. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırdım. Un ( baslangıçta 2,5 su bardağı un ekleyin ), vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyip çırpmaya devam ettim. Karışım pürüzsüz bir hal alınca tarçın ve rendelenmiş havucu ekleyerek düşük hızda karıştırdım. Karışım iyi karışmış olmalı ama cıvık olmamalı. Eğer cıvık olmuşşa un ekleyip karıştımaya devam edelim. Önceden yağlayıp, hafif unladığım kalıbıma karışımı aktardım. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirdim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyerek servis yaptım.
        Şahane kabaran, leziz kekler için bazı püf noktalarına değinmek istiyorum :)
        Büyük kalıplı keklerde karışım fırına sürüldükten sonra en az 20 dk fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Tekli keklerde ise (muffin vs) bu süre 10 dk dır.
        Kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
        Kek yapımına geçmeden önce mutlaka kalıp hazırlanmalıdır. Kalıp yağlandıktan sonra kalıbın her tarafına un serpip yaydıktan sonra fazlası alınmalıdır.






        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder