11 Haziran 2013 Salı
Kaşarlı Poğaça
Herkese merhaba,
Uzun zamandır yazamadım ve nasıl özlemişim... Yoğun bir dönemden geçtim. Öğretmen olduğum için sınav zamanları, ders yoğunluğu derken, 1 ay önce de eşimin ameliyat süreci beni buralardan uzaklaştırdı... Epey bir süre tek kelime yazacak vakti bile bulamadım. Önümde uzun bir tatil var ve mutfağımda yaptığım herşeyi paylaşmak için can atacağım günlere hoşgeldin diyor ve başlıyorum :))
Küçükken poğaçayı çok sevmediğimden daha önce de bahsetmiştim :) Ama artık poğaça adını duyunca bile canım istiyor :)) Bu poğaça da çok pratik bir tarif olmakla beraber çok da lezzetli... Ben poğaçalarımı bazen daha küçük, bazen biraz daha büyükçe yapıyorum. Bu fotoğraftakiler biraz büyük olanları :)
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr yumuşamış margarin
1 yumurta
200 ml tikveşli krema
3 gr instant maya
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Alabildiği kadar un
Susam
İç Harç İçin ; Hamurumun yarısı için kaşar peyniri, diğer yarısı için beyaz peynir ve dereotu kullandım.
Hazırlanışı:
Kaba unu eledim, instant mayayı ilave edip, karıştırdım. Başka bir kaba margarini,sıvı kremayı, yumurtanın akını, tuzu, şekeri, sıvıyağı ekleyip elimle margarini eritene kadar karıştırdım. Elde ettiğim karışıma un-maya karışımını ekledim. Ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur hazırladım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine iç malzemeden koyup kapattım. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye poğaçaları dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Susam serptim. Poğaçaları 15 dakika mayalanması için dinlendirdim. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirdim.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder