Evde kararmaya yüz tutan muzları hangimiz ne yapalım diye düşünmüyoruz ki ? Ben her defasında farklı tatlar deniyorum. Bugün vereceğim tarif www.refikaninmutfagi.com da görüp yaptığım bir tarif. Gerçekten lezzetli bir kek oldu. Kendisine teşekkür edip, tarife geçelim :)
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 bardak süt
160 gr sütlü çikolata ( ben 1 dikdörtgen paket antep fıstıklı çikolata kullandım. )
2-3 adet yerli muz
¼ bardak zeytinyağı
½ vanilya çubuğu ( 1 pkt vanilya kullandım. )
Hazırlanışı:
( Keki yaparken tüm aşamalarda sadece el çırpıcısı kullandım. )
2 yumurtayı, 1 su bardağından 1 parmak az şekerle birlikte köpürene kadar çırptım. İçine 1 paket kabartma tozu, 1 bardak süt, ¼ bardak zeytinyağı ve 1 paket vanilya ekledim. Sonra 2 bardak elenmiş unu azar azar ilave ederek karıştırdım. Unun tamamını ekledikten sonra pürüzsüz kıvamda olması için karıştırdım ancak çok fazla çırpmamaya özen gösterin. Bu, kekin fırında kabarmasını engelleyecektir.
Dikdörtgen kek kalıbının her tarafını yapışmaması için az yağla sıvayıp, unladım. Kek karışımının yarısını kalıba döktüm. Parçalara ayırdığım çikolatalar ile iri parçalara dilimlediğim muzları yerleştirdim. Üzerine tekrar kek karışımını koydum. Kalıbı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişirdim.
Afiyet olsun :)
bayılırım bu keke hem muzlu hem çikolatalı yemede yanında yat
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Çok teşekkür ederim sevgili Hande...
SilBunu tarıfınıze gore yapmıstım, cok cok guzel oldu. Sagolsun kızım muzları kararana kadar yemez ama tarıfınıze bayıldı :)) Ev ekonomımıze cok yardımcı oldunuz :) Sevgıler,Pınar&kızı Berıl
YanıtlaSilTeşekkürler Pınar Hanım, beğendiğinize çok sevindim... Sevgilerle :)
YanıtlaSil